Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ATTITŰD

5 MÉRGEZŐ SZOKÁS EGY PÁRKAPCSOLATBAN

2024. április 28. - Attitűd

veszekedo-meleg-par_1.jpg

Egy párkapcsolatban sokszor teszünk olyan dolgokat, amelyekkel csak ártunk magunknak. Miközben úgy hisszük, hogy bizonyos viselkedésformák teljesen normálisak, valójában ezek mérgező szokások, melyek tönkretehetik a boldogságunkat.

1. Teljes kontroll

Ha szerelmes vagy, akkor 100 százalékosan odaadod magadat a párodnak – de ez nem azt jelenti, hogy egymás tulajdonai vagytok. Te sem vagy az övé, és ő sem a tiéd. Ha például a párodnak döntést kell hoznia, ami a karrierjét, a barátait vagy egyszerűen az aznapi megjelenését érinti, akkor természetesen adhatsz neki tanácsokat, de nem veheted át teljesen az irányítást.

2. Ne légy szemrehányó és haragtartó

Két héttel ezelőtt te füllentettél, most nekem is szabad.” Ilyen és ehhez hasonló mondatokat már biztosan jártak a te fejedben is – pedig ezek nagyon károsak! Egy párkapcsolatra rendkívül negatív hatással van, ha állandóan felhánytorgatjuk a másik hibáit vagy tévedéseit. Mindenki megbotlik néha. Ha megbocsátottál, akkor ahhoz tartsd is magad.

3. Frusztráció kivetítése

A saját frusztrációdért vagy problémáidért ne a párodat okold! Ha épp rossz napod van, akkor a bosszúságodat ne a másikon töltsd ki. Ezek ugyanis minden kapcsolatot tönkretesznek. A szerelmed nem fogja tudni, mitől van rossz hangulatod, vagy mi bosszantott fel, így biztosan azt gondolja majd, hogy vele van problémád. Azon túl, hogy ez megmérgezi a légkört, még el is bizonytalanítja a másikat.

4. Ne pletykálj annyit

Ha néha nézeteltérésed van a pároddal, az teljesen normális, hiszen minden kapcsolatban vannak veszekedések. Ha azonban ezeket a problémákat minden egyes alkalommal kiteregeted a barátaid előtt, akkor sokat árthatsz vele magatoknak. Nem kell minden apró részletet megosztani a nagyvilággal, sokkal fontosabb, hogy megtanuld kezelni az ilyen helyzeteket.

5. Zéró privát szféra

Egy kapcsolatban elengedhetetlen a bizalom. Nem kérheted el például a párod jelszavait, mert azzal csak azt sugallod neki, hogy nem bízol benne, ami negatívan hat a kapcsolatotokra. Ez igaz a másik üzeneteinek, leveleink, híváslistájának ellenőrizgetésére is. Hagyjatok egymásnak privát zónát, és tartsátok is azt tiszteletben.

Nyitókép: freepik.com

A bejegyzés trackback címe:

https://attitudonline.blog.hu/api/trackback/id/tr5118391413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása