Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ATTITŰD

FELVILÁGOSÍTÁS A BISZEXUÁLISOKRÓL

2024. március 27. - Attitűd

Biszexuális az a személy, akit egyszerre vonzanak a férfiak és a nők is. Biszexuálisnak lenni még a mai világban sem egyszerű. Amíg a homoszexuálisokat egyre több országban fogadják el, vagy legalábbis tolerálják, addig a biszexuálisokat nem csak a heteroszexuális többség, hanem a meleg közösség is elítéli, jobbik esetben értetlenül figyeli őket.

biszexualisok-pride-on.png

Egy a YouGov társaság által készített felmérés kimutatta, hogy az emberek 43 %-a nem érzi magát sem heteroszexuálisnak, sem homoszexuálisnak. Ez a generáció nagyobb mértékben vonzódik mindkét nem képviselői felé, mint az előző. A szakemberek szerint az a társadalom fejlődésével függ össze, mert a tagjain nincs az a nyomás, hogy valamelyik nem képviselői közül válasszanak.

Biszexuálisnak lenni nem főnyeremény. Sokan nem tudnak beilleszkedni a társadalomba. A meleg közösség számára nem eléggé melegek, a heteró közösség számára pedig nem eléggé heterók.

Kevesen tekintenek a biszexualitásra, mint valós szexuális irányultságra. Annak ellenére sem, hogy léteznek tudományos tanulmányok, melyek bebizonyították, hogy a biszexuális egyén mindkét nem irányába ugyanolyan izgalmat képes érezni.

Tekintsük most át, hogy melyek azok a mítoszok, melyek a legjobban elterjedtek a biszexualitással kapcsolatosan:

1. A biszeuxalitás csak egy fázis

Nem, nem az. A biszexualitás valós szexuális irányultság (orientáció), nem pedig a homoszexualitást megelőző kísérletezés vagy fázis. Nem a heteroszexualitás felé nyitva tartott kiskapu. Természetesen a szexuális önazonosság is fejlődhet, de minden biszexuálisról azt feltételezni, hogy „csak úton van a homoszexualitás felé” nem helyes.

2. A biszexuális férfiak mind melegek, csak félnek azt bevallani

Ha egy nő lefekszik egy másik nővel, nem fogják rá automatikusan, hogy leszbikus. Azonban, ha egy férfi lefekszik egy másik férfivel, a többség automatikusan melegnek bélyegzi. A szakemberek szerint ez azért van így, mert a társadalom többsége úgy véli, hogy a férfiak a szex terén nem kísérleteznek. Azonban ennek az ellentéte az igaz. A férfiakat is vonzza az ismeretlen, és ha alkalom adódik azt kipróbálni, élnek is a lehetőséggel. A férfiak biszexualitását nehéz felmérni, mert sokan szégyellik azt bevallani.

Nemrég végeztek egy kisebb felmérést meleg férfiak között, mely alapján a megkérdezettek fele először biszexuálisnak vallotta magát. Az ok az volt, hogy könnyebb volt magát elfogadni biszexuálisnak, mint melegnek.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy minden biszexuális meleg. Sokan vallják magukat biszexuálisnak, még akkor is, ha férfiakkal alakítanak ki kapcsolatot. Fiatalabb korban sok biszexuális férfinek inkább nőkkel van kapcsolatuk, és nem csak azért, mert gyermeket szeretnének, hanem mert erős vonzalmat éreznek partnereik irántuk. Később férfiakkal (is) alakítanak ki kapcsolatot.

biszexualisok.jpg

3. A biszexuálisok gyakrabban váltogatják a partnereiket

Az, hogy valaki mindkét nem képviselője iránt ugyanúgy érez, nem áll kapcsolatban a szexualitással. Nincsenek felmérések arról, hogy a biszexuálisoknak több szexuális partnerük lenne, vagy nagyobb a szexuális étvágyuk, mint a heteróknak vagy a melegeknek. Ez mindig az adott személytől függ. A heteróknál és a melegeknél is vannak olyanok, akik futószalagon váltogatják a partnereiket.

4. A biszexuálisok gyakrabban csalják meg a partnereiket

Ahogy az előző pontban, ez is az adott egyéntől függ. Az, hogy valaki megcsalja a partnerét, az adott személy erkölcsi magatartásától függ, nem pedig a szexuális irányultságától.

biszexualisok-zaszloja.png

A biszexuálisok zászlója

5. A biszexuálisok a hármas szexet preferálják

Az a tény, hogy egy biszexuálist a férfiak és a nők is ugyanúgy vonzzák, nem jelenti automatikusan, hogy egyszerre férfival és nővel is le akarnak feküdni. Természetesen vannak, akik szeretik ezt a felállást, de nem lehet általánosítani. A hármas szexet sok heteró (pár) is szereti. Az emberek többségét a kalandvágyuk és a szexuális életük színesebbé tétele vesz rá a hármas szexre.

6. Aki egy monogám kapcsolatban él, már nem biszexuális

Még egyszer: a biszexualitás nem azt jelenti, hogy egyszerre egy férfival és nővel is kapcsolatot kell fenntartania. Még akkor sem kötelező, ha képes is volna arra. A monogám kapcsolat nem jelenti azt, hogy az adott egyén biszexualitása már a múlté. A szexuális önazonosságra nincs hatással a partner neme.

7. A biszexuálisok csak azért kavarnak mindkét nemmel, mert még nem találták meg a nagy Ő-t

A biszexualitásból nem lehet kigyógyulni. Lehet egy férfinek / nőnek szép, teljesen kielégítő kapcsolata egy másik férfival / nővel, még annak ellenére is, hogy a férfiak / nők is ugyanúgy vonzzák.

Egy kapcsolat nem változtatja meg senki szexuális irányultságát. Egy biszexuális férfi / nő egyformán boldog lehet egy férfivel / nővel fenntartott kapcsolatban. Ez mindig a körülményektől függ.

Zsolt

Képek: freepik.com

A bejegyzés trackback címe:

https://attitudonline.blog.hu/api/trackback/id/tr8718364951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása