Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ATTITŰD

MENTÁS-CSOKIS BROWNIE

2024. április 28. - Attitűd

mentas-csokis-brownie.jpg

Ha szereted az édességet, akkor a mai receptünk neked való.

Hozzávalók a tésztához: 1 csésze liszt, 1/2 tk. só, 1 csésze kristálycukor, 1/4csésze olvasztott vaj, 2 ek. víz, 1 tk. vaníliakivonat, 3 felvert tojás, 1 étcsokoládé, olaj; krém: 2 csésze porcukor, 1/4 csésze olvasztott vaj, 2 ek. sovány tej, 1/4 tk. mentakivonat, 2 csepp zöld ételfesték;

Hozzávalók a mázhoz: 15 dkg étcsokoládé, 3 ek. vaj (csésze = 2,5 dl).

Elkészítés menete:

A tésztához a lisztet a sóval elkeverjük. A kristálycukrot, a vaníliát, a tojásokat és a felolvasztott csokoládét fakanállal alaposan kikeverjük, és hozzáadjuk a sóval elkevert lisztet. Egy kisebb tepsit kikenünk olajjal, és a tésztát beletesszük. 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, ha kész, hagyjuk kihűlni.

A mentás krémhez a porcukrot, a vajat, a tejet, a mentakivonatot és az ételfestéket összemixeljük, majd a süteményre egyengetjük.

A mázhoz a csokoládét 3 ek. vajjal összeolvasztjuk (lehet mikrohullámú sütőben), 2 percig állni hagyjuk, majd a mentarétegre csorgatjuk, és a süteményt betesszük a hűtőszekrénybe.

Jó étvágyat kívánunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://attitudonline.blog.hu/api/trackback/id/tr9518391807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása