Ha szereted az édességet, akkor a mai receptünk neked való.
Hozzávalók a tésztához: 1 csésze liszt, 1/2 tk. só, 1 csésze kristálycukor, 1/4csésze olvasztott vaj, 2 ek. víz, 1 tk. vaníliakivonat, 3 felvert tojás, 1 étcsokoládé, olaj; krém: 2 csésze porcukor, 1/4 csésze olvasztott vaj, 2 ek. sovány tej, 1/4 tk. mentakivonat, 2 csepp zöld ételfesték;
Hozzávalók a mázhoz: 15 dkg étcsokoládé, 3 ek. vaj (csésze = 2,5 dl).
Elkészítés menete:
A tésztához a lisztet a sóval elkeverjük. A kristálycukrot, a vaníliát, a tojásokat és a felolvasztott csokoládét fakanállal alaposan kikeverjük, és hozzáadjuk a sóval elkevert lisztet. Egy kisebb tepsit kikenünk olajjal, és a tésztát beletesszük. 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, ha kész, hagyjuk kihűlni.
A mentás krémhez a porcukrot, a vajat, a tejet, a mentakivonatot és az ételfestéket összemixeljük, majd a süteményre egyengetjük.
A mázhoz a csokoládét 3 ek. vajjal összeolvasztjuk (lehet mikrohullámú sütőben), 2 percig állni hagyjuk, majd a mentarétegre csorgatjuk, és a süteményt betesszük a hűtőszekrénybe.
Jó étvágyat kívánunk!