Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ATTITŰD

SUFJAN STEVENS – SOKSZOR AZT SEM TUDJUK, HOVA NYÚLJUNK A ZSEPIÉRT

2024. március 25. - Attitűd

A Javelin nyitódala, a Goodbye Evergreen egy meglehetősen lágyan nyitó indie pop darab, egészen egy percig, aztán olyan monumentálissá és nyugtalanítóvá kerekedik, mintha épp becsapódott volna mellettünk a címben jelzett páncéltörő rakéta.

sufjan-stevens-1.jpg

Sufjan Stevensre időről időre jellemző a kettősség, ami abból adódik, hogy a legtragikusabb lelki folyamatokat is képes egy léleksimogató dalban tálalni, és albumról albumra egyfajta adventi naptárként nyitogat magán újabb kiskapukat, melyen keresztül belé látunk. Ismerősek a dalok, melyeket a Javelinen hallunk, Stevens képes sallangok nélkül tálalni azt, amit eddig hallottunk tőle, úgy, hogy közben nem önismétlésként tekintünk rá, hanem belesüppedünk a groteszk módon szép szerzeményekbe, a maguk mélységeivel és magasságaival. A Javelin többször is elvisz a katarzisig, amikor azt se tudjuk, hova nyúljunk zsepiért vagy pokrócért a lúdbőr miatt. Bravó!

sufjan-stevens-2.jpg

SUFJAN STEVENS

Javelin

♥♥♥♥♥

Új dalok: Will Anybody Ever Love Me?, Goodbye Evergreeen,

Korábbi dalok: Mystery of Love, The Only Thing, Visions Of Gideon, Chicago, Should Have Known Better, Death With Dignity, To Be Alone With You.

 

 

Hallgasd meg:

Tibor

A bejegyzés trackback címe:

https://attitudonline.blog.hu/api/trackback/id/tr518363297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása