Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ATTITŰD

PROMISZKUITÁS ÉS PÁRKAPCSOLAT A MELEGEKNÉL?

2024. július 01. - Attitűd

promiszkuitas_es_parkapcsolat_a_melegeknel_1_www_attitudonline_blog_hu.jpg

Promiszkuitás: A monogámia ellentéte, azt jelenti, ha az ember adott időszak alatt sok partnerrel létesít szexuális kapcsolatot.

Érdekes, de sok meleg párkapcsolatban akar élni, mégis amikor oda jutunk, hogy megismertünk valakit és minden klappolna, viszonylag elég rövid időn belül mások után forgolódunk újra. Mi az esetleges gond? Miért nem vagyunk hűségesek? Mégis miért működnek jól a nyitott meleg kapcsolatok? Mi a különbség a férfiak, a nők, ill. a heterók szerelme, kapcsolata között?

Egy kis genetika. Különböző a nemek viselkedése, ösztöne?

IGEN. A férfiak arra születtek, mint hímneműek, hogy megtermékenyítsenek, menjenek folyamatosan a nőneműek után, állandóan úgymond „kanos” állapotban legyenek, mert ezen keresztül biztosított egy faj fennmaradása. Ez az ősi fajfenntartási ösztön a civilizált Homo sapiensből sem halt ki, csak kifinomult.

Erre vezethető vissza a különböző kultúrákban a háremek és a többnejűség kialakulása, melyek több ezer éves múltra tekintenek vissza.

A férfiak vadász-, megtermékenyítési ösztönei miatt működik mindenhol a világon, parkokban, szaunákban, sötétszobákban, vagy WC-kben a meleg promiszkuitásos szex.

Heteroszexuális férfiak is betérnének WC-be, ha ott egy hölgy hajlandó lenne gyors, kölcsönös kielégítésre. Tehát a melegek nem rossz és elfajzott módosulások, hanem csak egyszerűen férfiak! Ez persze nem jelenti azt, hogy egy férfi nem lesz szerelmes, de másképpen, mint a nő! Férfiaknál az érzelmek elsősorban a szexen keresztül fejlődnek ki.

promiszkuitas_es_parkapcsolat_a_melegeknel_2_www_attitudonline_blog_hu.jpg

A nők! Ők mások! Igen!

Esetükben a belső érzelmek alapvetően meghatározóak, lényeges a biztonság az erő, ebben ösztönösen döntenek. Sokszor képtelenek érzelmek nélkül eljutni a beteljesedett kielégülésig. Szexuális életük nem csak fizikai alapokon nyugszik. Ezért sem járnak a leszbikusok parkokba, nincsenek szaunáik, sötét szobáik speciális együttlétekre. Ők otthon, gyertyafény, illatosítók és egy csésze forró tea mellett, romantikus andalító zenei élmény hatására esnek egymásnak.

A legújabb kutatások szerint a hűtlenségnek genetikai háttere is van. Brit kutatók szerint a félrelépésre való hajlamot, legalábbis részben, genetikai program határozza meg. Az öröklött és tanult tényezőket azonban itt is nagyon nehéz elkülöníteni egymástól- állítólag a monogámiai kódoltság csak max. 10%-unkban van benne.

Akkor hogyan is működnek a kapcsolataink?

A heteró kapcsolatok bonyolultak, mert két, genetikailag eltérően működő lényről van szó, ahol a kompromisszumokat nehéz megtalálni a különböző adottságok miatt.

Az európai civilizáció az elmúlt évszázadokban kialakított egy modellt, mely elvileg arra alapoz, hogy az ember társas lény, de a monogám párkapcsolatot helyezte előtérbe. Évezredekkel ezelőtt mindez hordákban, csoportokban történt, a legerősebb férfinak volt a joga a nőneműek felett is uralkodni, esetleg meg is termékenyíteni. Hasonlóan működik legközelebbi rokonainknál, egyes emberszabásúaknál és egyes afrikai törzseknél még ma is. Ugyanakkor az is igaz, hogy az emberre jellemző férfi-nő közötti tartós kapcsolat és kötődés olyan, minden emberi kultúrában megtalálható magatartásformák, amelyekhez hasonlót egyetlen majomfajnál sem találtak.

Férfi melegeknél manapság elfogadott a nyitott kapcsolat, mivel két férfi egyszerűen, viszonylagos bonyodalmak nélkül meg tudja nyíltan beszélni és kialakítani együttélésük kereteit, mely messze túlmutat a monogámián. Eddig a pontig eljutni és azt elfogadni nem könnyű, ehhez időre és tapasztalatra van szükség. Fiatal melegek sokáig álmodoznak romantikus „ásókapaelnemválaszt”, monogám szerelemről, de hamarosan ráébrednek, hogy nem érzik jól magukat zárt kapcsolatban, titokban megcsalják egymást. Csak azon kapcsolatok maradnak meg, ahol mindennek nem kell titokban történnie, ahol egymással őszinték a partnerek, szeretik tisztelik egymást, s el tudják fogadni azt, hogy mindez elsősorban a férfi lélek sajátosságaiból fakad. Ez nem egyszerű, de a férfi nem komplikált, ezért a kompromisszum a nyitott szexuális élet felé sokszor ki is alakul.

Ez egy heteroszexuális kapcsolatban elsősorban a nők és a férfiak genetikailag eltérő „kódolása” miatt szinte elképzelhetetlen. Mindez azonban nem összetévesztendő egyszerű féltékenységgel!

Megtörtént: Egy heteró barátomat, aki orvos, levittem a Magnumba egyszer edzeni. Reakciója: „De jó lenne, ha nekünk is lennének ilyen helyeink!” Tetszett neki a komplikációmentes ismerkedés lehetősége, érdek, pénz nélkül.

Josh

Képek forrása: Google, Módosítás: © attitudonline.blog.hu, 2024

A bejegyzés trackback címe:

https://attitudonline.blog.hu/api/trackback/id/tr518438605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása