Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ATTITŰD

HOGYAN KEZELD, HA EGY KÖZELI ISMERŐSÖDRŐL KIDERÜL, HOGY VONZÓDIK HOZZÁD?

2024. október 19. - Attitűd

shutterstock_207800962.jpg

Sokunk életében akad egy-két olyan közeli ismerős – sőt mi több, talán barát is – akiről idővel kiderül, hogy szexuálisan vonzónak tart minket.

Csakhogy ez a felismerés magával hozza a millió dolláros kérdést is: megéri-e néhány lepedőakrobatikával tűzdelt éjszaka erejéig sutba dobni az észérveket és az addig fennálló baráti kapcsolatot? Vagy jobb inkább a realizmus szilárd talaján állva meghúzni a határokat és nemes egyszerűséggel túllendülni a dolgon?

A legtöbb romantikus filmek már az unalomig ismert klisével operálnak: adott egy fiú és egy lány, akik egy baráti társaságba tartoznak, esetleg legjobb barátok is. Csipkelődnek, szurkálódnak egymással, közös programokon vesznek részt, ahogy azt a barátok teszik.

De a szexuális vonzalom előbb-utóbb utat tör magának

Aztán az egyikük hirtelen – vagy nem is annyira hirtelen, csak idő kellett ahhoz, hogy bevallja magának – elkezd más szemmel nézni a másikra. Egyre gyakrabban látja a maszturbációs missziói főszereplőjeként, egyre többször képzeli el maga alatt, fölött és mellett is az addig barátzónába sorolt felet.

Akkor pedig, amikor az egyikük összejön valakivel, a másik félen hirtelen kitör a pánik: nem tudja tovább türtőztetni magát és néhány jól célzott szóval megvallja az érzéseit. Általában ekkor egy időre megszakad a barátság, majd a főhősök elnyelik méltó jutalmukat: egymást.

Persze a mozifilmekből csak a cukormáz csöpög, a valóság kicsit bonyolultabb

Számtalan olyan körülmény van ugyanis, amivel a fent említett filmek nem számolnak. Az esetek nagy többségében ugyanis elenyésző azon szituációk száma, amikor a vonzalom „tárgya” is hasonló érzéseket táplál a másik fél iránt.

Emellett azzal is hamis képet közvetítenek ezek a filmek, hogy a páros között mindig megvan a szexuális összhang és ők lesznek egymás legjobb szexpartnerei. Te is biztos tapasztaltál már olyat, hogy amikor végre az ágyban kötöttél ki valakivel, akire már régóta fented a szerszámodat, az aktus vége a hosszas várakozás ellenére is csalódás lett.

Mert nem volt meg az összhang az ágyban, teljesen más pózokat és szituációkat kedveltetek, nem ízlett a másik íze, illata, tapintása. És még a gyönyör sem volt olyan frenetikus – ha volt egyáltalán – mint amilyenre előzetesen számítottál.

Más szemszögből vizsgálva a körülményeket, a következmények mellett sem mehetünk el szó nélkül. Mármint nem a nemi betegségek megúszását illetően, hanem a többi társas kapcsolatotokat illetően.

Ott van példának okáért az az eset, amikor munkatársakként dőlnétek egymás karjába és persze az, ha egy közös baráti társaság tagjaként válnátok egymás legszexibb játékszerévé. Ahogy azt nap mint nap tapasztaljuk a párkapcsolatok többsége sajnos szakítással végződik.

Azonban az ex-kérdés egy közös munkahelyen vagy baráti társaságban elég feszült viszonyokat eredményez. Főként akkor, ha az egyik fél esetleg rosszabbul viseli a szakítást, mint a másik. Puskaporos hangulatban, pattanásig feszült helyzetben egyikőtök sem fogja jól érezni magát és a munkatársként, barátként elvárt „teljesítményt” sem fogjátok tudni hozni.

Éppen ezért érdemes alaposan átgondolni azt, hogyan kezeld, ha egy közeli ismerősödről vagy barátodról kiderül, hogy vonzódik hozzád. Megkockáztatod-e a későbbi bonyodalmakat az újdonság és az új szex varázsa miatt, vagy túl értékesnek tartod a barátságotokat ahhoz, hogy a szexszel esetleg tönkre tegyetek mindent?

Így kezeld, ha az ismerősöd szexuálisan vonzónak tart

Természetesen egy barátság extrákkal vagy a közös ismeretségből kifejlődő párkapcsolatnak is megvan a maga előnye, hiszen az újdonság varázsa a hálószobában is mindig frissítőleg hat. Főleg akkor, ha az új pózok mellett esetleg a szerepjátékokra, a publicra, a szexjátékokra, vagy a BDSM vonalra is nyitottak vagytok. És megbíztok annyira egymásban, hogy együtt egészen új dolgokat is kipróbáltok.

Amennyiben tehát nem érzed furcsának, kellemetlennek vagy tehernek, ha egy közeli ismerősödről kiderül, hogy új szintre emelné a közöttetek lévő kapcsolatot és számba vettél minden kockázatot, nyugodtan vesd bele magad az élvezetekbe. A lehetőségek mérlegelését persze ne spórold meg, de ha pozitívra billen a bérleg nyelve, se magadat, se az ismerősödet ne foszd meg az orgazmustól.

04-shutterstock_327860966.jpg

De mit tegyél akkor, ha olyan ismerősöd csábítana ágyba, akit te esetleg nem tartasz vonzónak? Ez szintén komoly fejtörést okoz, hiszen, ha fontos számodra a barátságotok, amit te nem szeretnél a hálószobáig mélyíteni, úgy kell visszautasítanod az ismerősödet, hogy a színvallásig közöttetek meglévő kapcsolat ne sérüljön.

Adnánk néhány megfontolásra érdemes tanácsot ahhoz, hogyan ne mélyítsd el a közöttetek lévő kapcsolatot:

1. Az elkerülés sosem segít

Ha már tiszta vizet öntött a pohárba, se őt, se magadat ne büntesd azzal, hogy lógva hagyod a helyzetet. Ez mindkettőtöket megsebez, különösen akkor, ha korábban jó barátok voltatok. Ehelyett inkább beszélj őszintén az érzéseidről, hogy számodra miért nem fér bele a kapcsolatotokba a szexualitás. Húzzatok meg új határokat.

2. Tedd egyértelművé az elutasítást

Természetesen nem kell bunkónak lenni, de törekedni kell az egyértelmű fogalmazásra. Ne kétértelmű mondatokkal kommunikálj, hiszen azok arra ösztönözhetik, hogy tovább próbálkozzon.

3. Egy kis együttérzés sosem árt

Még akkor is, ha korábban sosem tapasztaltál ehhez hasonló visszautasítást, egy pillanatra képzeld bele magad a helyzetébe, hogy mennyi mindent kockáztatott. Mondd el neki – ahogy az előző pontban is írtuk, egyértelműen – hogy a szex- vagy párkapcsolat miért nem fér bele neked, de azt is tedd hozzá, hogy a barátságát miért tartod értékesnek és megőrzendőnek.

4. Próbálj családtagként nézni az ismerősödre

Nézz úgy a barátodra, mintha egy családtagod lenne. Ezzel mindkettőtöknek megkönnyítheted a nem kívánatos érintések és fizikai kapcsolat elkerülését.

5. Amíg nem csillapodik a helyzet, kerüld a kettesben töltött időt

Mindannyian mások vagyunk, így elképzelhető, hogy több időre van szükségetek a helyzet feldolgozásához. Addig, amíg nem juttok túl a nehezén, ne találkozzatok kettesben. Nem kell lemondanotok a közös programokról és egymás társaságáról, de ezekre az eseményeket hívjatok meg más barátokat is.

+1 Mindenképpen kerüld el a szexet vele

Akkor, ha se szexet, se párkapcsolatot nem akarsz vele, ne legyenek balesetek. Még csak az esélyét se add meg annak, hogy esetleg túl sokat isztok és végül az ágyban köttök ki.

Azután, hogy a kapcsolat szexuális síkre terelődik, lehetetlen lesz visszahozni abba a baráti állapotba, amelyikben korábban volt. És csak felesleges reménykedésre adsz vele okot.

Képek: shutterstock.com

A bejegyzés trackback címe:

https://attitudonline.blog.hu/api/trackback/id/tr9818711496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása