Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ATTITŰD

LEHET-E TARTÓS KAPCSOLAT IDŐS ÉS FIATAL FÉRFI KÖZÖTT?

2024. október 21. - Attitűd

lehet-e_tartos_kapcsolat_idos_es_fiatal_ferfi_kozott_1_www_dnsmagazin_blog_hu.jpg

Ha ezt a kérdést Spárta korában teszik fel, akkor egész bizonyosan kinevetnek érte. Ami nem is csoda, mert a tizenöt, húsz, huszonöt, sőt még a magasabb korkülönbség is a legtermészetesebb dolog volt a férfiak közötti kapcsolatoknál.

Ugyanez vonatkozik, ha a heteroszexuális kapcsolatokat nézzük, s ez a kérdés 100 évvel ezelőtt hangzik el. A (meleg) sztárok között is egyre gyakoribbá válnak az olyan párkapcsolatok, melyekben a felek között igen nagy korkülönbség van. A legkirívóbb magyar példa Faludy György és Fanny kapcsolata volt.

A melegeknél sok fiatal kedveli az idősebb, markáns, férfiasabb pasikat, sokan pótpapit is látnak az ilyen férfiban, ugyanakkor sok, kimondottan férfias pasi próbál tetszelegni fiatalabb partnerének.

Hogy kit mi motivál, amikor kívánja és össze is köti az életét egy nála jóval eltérő korú illetővel, azt gyakran csak az érintett tudja, ezért nem szabad ítélkezni, no meg aztán ki tudja, ki mikor kerül hasonló helyzetbe.

Mire számíthat ez a kapcsolat?

A pszichológusok szerint azok a kapcsolatok, melyekben nagy a korkülönbség, a számtalan akadály és probléma ellenére felfokozottak, ugyanakkor kiszámíthatatlan boldogság és szenvedély forrásai is lehetnek. Ezt a típusú kapcsolatot az idősebbik fél érettsége, tapasztalata gazdagítja, míg a fiatalabbik fél a hajtóerő, aki energiáját, vitalitását viszi a kapcsolatba.

Ugyanakkor a túl nagy korkülönbségek hosszú távon nem túl sok jóval kecsegtetnek, a két fél annyira sokat változik az évek alatt. Sokszor előfordul az is például, hogy az idősebb félnek, aki a fiatalabbakat kedveli, már túl „öregnek” tűnik a barátja. Leváltja, és ez fordítva is igaz, hogy a fiatal fiú továbbra is a férfiasabbakat, markánsakat kedveli, amit a már nagyon megöregedő partner nem tud biztosítani. Ha hasonló korúak együtt öregednek, akkor nagyobb az esély az azonos változások és elfogadások, felfogások, érzelmi azonosságok felé.

Miért alakul ki ez a vonzalom, mire vezethető vissza?

Természetesen a szerelmi együttlétet több tényező is befolyásolja: tapasztalat, ismeretek, érzékenység, érzelmi érettség. Így megmagyarázható az a vélemény, miszerint a melegek között sikeres kapcsolat jöhet létre. Fiziológiai szempontból kimondottan előnyösek az efféle kapcsolatok, melyek nem feltétlenül jelentik a fiatal Adonisz és az idős gazdag viszonyát, annál gyakrabban a fiatalos hév és az érettség közötti kölcsönös vonzódást. A fiatal férfiakat gyakran vonzzák a 10, 20, 30 évvel idősebb markáns férfiak, akik érzelmileg érettebbek, nagyobb az önbizalmuk, magabiztosak, védelmezőek, képesek arra, hogy egy kapcsolaton belül akár irányítsanak is, és a társadalmi helyzetük is stabilabb, mint a fiatalabb társaiké. Az ifjabb férfiak pedig általában energikusabbak, kedvesebbek, készek arra, hogy új dolgokat is kipróbáljanak, tanuljanak. Az idős-fiatal szexuális kapcsolatot az ellentétek vonzalma jellemezheti, mint a férfias-fiús, szőrös-szőrtelen, izmos-vékony, aktív-passzív szerepek.

Mi várható a kapcsolatban?

Tapasztalat és vélemény szerint hosszútávon a nagy korkülönbség akadály lehet, hol azért, mert nem kizárt, hogy az ilyen párok valóban szeretik egymást, de gyakori azért is, mert, hogy inkább érdekek mozgatják a látszólagos érzelmeket. A fiatalabb fiúk sokszor az apát keresik az idősebb férfiban, aki magabiztos és védelmező. Az anyagiak is szerepet játszhatnak: a fiatalabb az idősebb, egzisztenciával rendelkező férfit keresi, de ez már nem is a szerelem kategóriájába tartozik. Az idősebb férfiak általában türelmesebbek és elnézőbbek, mert nem vágynak a tökéletes férfira, tudják, hogy ilyen nem létezik. Az idősebb több melegséget nyújt a fiatalabb férfinak, mint amit egy vele egykorútól vagy fiatalabbtól kaphatna, és ráadásul elfogadja hibáit, nem akarja mesebeli herceggé változtatni már.

Mire érdemes ilyen kapcsolatoknál odafigyelni?

Mindenekelőtt arra kell odafigyelned, hogy sose fontolgasd előre azt, hogy milyen előnyei és hátrányai vannak egy esetleges problémának. Ez nem jelenti azt, hogy nem kell minimalizálnod a kockázatot, tehát nevezzük ezt a témát egy „még nem létező problémának”. Másodsorban, mindentől függetlenül te lehetsz a „tökéletes férfi” az általad választott számára, mindegy, hány éves is vagy. Nyilvánvalóan nem akarod egyből elárulni, kockáztatva, hogy „túl öregnek” vagy esetleg „túl fiatalnak” talál, de persze hazudni sem akarsz.

A megoldás, hogy ha az első két hétben titokban tartod a korod, de azután viszont valld be neki, és az igazság még közelebb hoz majd egymáshoz titeket, feltéve, ha a partnered elég érett vagy más egyéb dolog őt rajtad nem zavarja. Természetesen ez ideailisztikusan hangzik, és mivel nem élünk ideális világban, tehát gyakran egy kapcsolat végzetét meghatározhatja olyan apróság, mint az életkor. Elméletileg egy ember kora nem okozhat problémát, de kétségtelenül sok meleg számára jelentőséggel bír.

Tanácsok

Ha Te vagy az idősebb:

Például ha túl idősnek találod magad az illetőhöz, akkor tedd fel azt a kérdést, hogy ő elég érett-e ahhoz, hogy veled legyen. A lényeg abban rejlik, hogy a tökéletes férfi látszatát mutasd. Ha ennek eleget teszel, akkor bármilyen idős is vagy, a korod csak a javadra válhat.

Ha Te vagy a fiatalabb:

Próbálj meg a partnere lenni, vagyis ne érezze a korkülönbségben rejlő felfogáskülönbségeket, negatívumokat, ha igazán szereted, akkor lehetőségeid szerint az anyagiakban is próbálj a partnere lenni.

Jooshka

Képek és gif forrása: freepik.com

A bejegyzés trackback címe:

https://attitudonline.blog.hu/api/trackback/id/tr9218712822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása