Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ATTITŰD

SOROZATAJÁNLÓ: A TRÁGÁR KISMACKÓ SOROZATKÉNT AZ IGAZI

2024. március 23. - Attitűd

Tizenkét éve már, hogy az életre kelt, folyton káromkodó, a betépést életformává emelő plüssmackót, Tedet keblére ölelte a mozi közönsége. Három évvel később készült egy jellegtelen folytatás, az viszont csak most derült ki, hogy ez a karakter sorozat formájában él igazán.

ted.jpg

A Ted-filmekben kedvenc mackónk még Mark Wahlberg oldalán ökörködött, az azonban gyorsan világossá vált, hogy az akciósztár a sok elfoglaltsága mellett biztosan nem ér rá arra, hogy egy hétrészes sorozatot is leforgasson. Mi lehet erre a megoldás? Seth MacFarlane, a Family Guy atyja azt találta ki, hogy áthelyezi a cselekményt a kilencvenes évekbe. Ez nemcsak azt tette számára lehetővé, hogy Wahlberget egy jóval fiatalabb színészre, Max Burkholderre cserélje, hanem azt is, hogy kihasználja: a nevezett évtized még messze nem volt annyira politikailag korrekt, mint a mostani. Az új felállásban tehát John Bennett, a kertvárosi átlagsrác még csupán tizenhat éves, gimnáziumba jár, de életre kelt plüssmackója már túl van a világhírrel együtt járó népszerűségi körökön és a színészi próbálkozásain Hollywoodban, így már csak arra vágyik, hogy otthon együtt lógjon a tévé előtt a kedvenc haversrácával.

A sorozatformátum előnyei viszonylag gyorsan megmutatkoznak a filmekhez képest. A másfél-két órás vígjátékok régi rákfenéje, hogy nem elég jó poénokkal szolgálniuk, egy elejétől a végéig elmesélhető és érthető történetet is tálalniuk kell a nézőknek. Ez azonban együtt jár azzal a nyomással, hogy a filmben kibontott szálakat idővel el kell varrni, és ez sajnos sok esetben a poénok rovására megy. Észrevetted már, hogy a legtöbb komédiának pont a vége a leggyengébb? Nos, pont emiatt.

A SkyShowtime kínálatában látható Ted egyenként nagyjából negyvenperces epizódokkal operál, és a sztori egészen minimális. Az egyik részben John és Ted pornófilmeket akarnak kivenni egy tékából, egy másikban pedig John egyik gimnáziumi zaklatójával, egy erőszakos sráccal gyűlik meg a bajuk. Ennél többre sosem vállalkoznak, és nincs egy, az összes epizódon átívelő, fő történetszál sem. A lényeg úgyis John és Ted barátsága, a gimis korszakból és a kilencvenes évekből adódó poénok, a lazaság és persze az, hogy még mindig rendkívül vicces, amint a legtöbb szereplő egyáltalán nem tartja nagy dolognak, hogy egy életre kelt plüssmackóval beszél. Ahogy a filmekben már megszokhattuk, a szexualitással, a betépéssel és a popkultúrával kapcsolatos poénok előkelő helyen szerepelnek Ted repertoárjában. MacFarlane egyáltalán nem változtatott a karakteren – akinek a hangját ezúttal is ő adja – a sorozatverzió kedvéért: ez bizony ugyanaz a figura, akit 2012-ben megismerhettünk, csak a környezete változott.

A Tedet nézve egyáltalán nem érezzük úgy, hogy az alkotók még egy bőrt le akartak húzni egy nyerő karakterről: ez a sorozat semmiben sem marad alul a filmekhez képest, sőt. Részről részre garantáltan könnyesre röhögöd magad, ennél többet pedig aligha várhattunk tőle.

Csaba

Nyitókép: SkyShowtime

attitudonline_blog_hu_facebook_like_banner_870x159.png

A bejegyzés trackback címe:

https://attitudonline.blog.hu/api/trackback/id/tr5518362317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása