Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ATTITŰD

A TÍZ LEGLÁTVÁNYOSABB TÚRAÚTVONAL EURÓPÁBAN

2024. június 03. - Attitűd

shutterstock_723981925.jpg

Akár sportember vagy, akár nem, egy túra mindig nagy élményt jelent. Lehetővé teszi, hogy elszakadj a mindennapi életedtől azáltal, hogy közelebb kerülsz a természethez.

Igazán különleges túraélményre vágysz? Fedezd fel Európa tíz legszebb túraútvonalát! Van közöttük kezdőknek szánt és a legügyesebb túrázóknak szóló is.

1.jpg

Az Európa egyik legkeményebb túrájáról ismert Caminito del Rey-t („A király kis ösvénye”) biztonsági korlátokkal újították fel, így kevésbé veszélyes, mint korábban. Ez az andalúziai ösvény Los Ardales (Malaga) természeti parkjában található, és csodálatos kilátópontokat kínál. Ez a túra főleg az erős idegzetűeknek szól, mivel a szurdok tetején, szédítő magasságban egy függőhíd és egy üvegpadlós szakasz is található.

2.jpg

Adršpach-Teplice sziklái a természet igazi műalkotásai. Ezek a sziklák homokkő formációk, amelyek nagyon különleges formájúak, és érdemes megnézni őket, ha a Csehországban jársz. A túraútvonal, amely keresztülhalad rajtuk, 6 kilométeren át húzódik, és könnyűnek számít.

3.jpg

Az Észak-Olaszországban található Dolomitok 20 csúcsból álló, több mint 3000 méteres magasságban tetőző, függőlegességükről híres hegycsúcsok. Falai és csúcsai között számos útvonal található, amelyek közül a nehézségi szinttől függően választhatunk.

4.jpg

Egy hosszú távú túra: a Tour du Mont Blanc. Az Alpokon átvezető 155 km-es útvonal, amely hágókon és a francia, olasz és svájci határokon halad át. A profik szerint a Tour du Mont Blanc nem a legtechnikásabb útvonal, de jó fizikai felkészültséget igényel. A kihívás 7 és 10 nap között teljesíthető.

5.jpg

Ez a túra, amelyet gyakran Európa legszebbjének tartanak, öt csodálatos, öblökbe és sziklákba épült kis falun keresztül vezet Olaszország földközi-tengeri partvidékén. A Cinque Terre természeti park több útvonalból áll, amelyek mindegyike különböző hosszúságú és nehézségű. Rajtad múlik, hogy melyik ösvényt választod.

6.jpg

Az észak-spanyolországi Asztúriában, a Picos de Europa hegységen át vezető túraútvonal Poncebos és Posada de Valdeón falvakba vezet. Autóval a két falu majdnem 100 km-re van egymástól, de a sziklák között húzódó Cares folyót követve mindössze 12 km-t kell gyalogolni. A látványos táj megéri az oda-vissza utat.

7.jpg

A Teide Vulkán Nemzeti Park a Kanári-szigeteken, Tenerife szigetén található. Különböző túraútvonalai látványos panorámát kínálnak, egyes részein dús növényzettel, máshol pedig sziklás tájakkal.

8.jpg

Görögország északi részén, a Pindus hegységben található a Zagori hurok. Útvonala grandiózus tájak szívében, szurdokok és görög hegyek között vezet. 62 km-es távval a túra körülbelül 5 nap alatt teljesíthető.

9.jpg

A Norvégia keleti részén található Rondane átkelése során kivételes állat- és növényvilágot fedezhetsz fel. A túrázók rénszarvascsordákkal is találkozhatnak, ha szerencséjük van. A Rondane természeti parkban több, különböző nehézségű útvonal is található.

10.jpg

A szlovén Triglav-hegy (2864 m tengerszint feletti magasság) eléréséhez szükséges túrák általában három napot vesznek igénybe. Ez a feljutás nagyon jó fizikai felkészültséget és felszerelést igényel, és a szédüléstől szenvedő embereknek kifejezetten nem ajánlott. A természeti parkban különböző útvonalak vezetnek réteken, tavakon és sziklás tájakon keresztül.

Az msn.com cikke alapján

Képek: freepik.com

A bejegyzés trackback címe:

https://attitudonline.blog.hu/api/trackback/id/tr1918420349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása