ATTITŰD

DALGONA JEGESKÁVÉ FEHÉRJÉVEL GAZDAGÍTVA

2024. július 29. - Attitűd

dalgona-jegeskave-feherjevel-gazdagitva.jpg

Te is imádsz frissítő jegeskávét szürcsölgetni az erkélyen, a teraszon vagy a kertben? Akkor készítsd el velünk a dalgona kávéital receptet, amely a közösségi hálózatoknak köszönhető lett nagyon népszerű. Mi a recepten tovább javítottunk egy kicsit – fehérjét adtunk hozzá és a cukrot egészségesebb nyírfacukorral helyettesítettük. Ezen kívül ez a kávé nagyon egyszerűen elkészíthető, s ráadásul extrém fotogén!

Hozzávalók:

  • 500 ml tej
  • 15 g vanília ízesítésű fehérjepor
  • 10 g xylitol (vagy más édesítőszer)
  • 8 g (2 evőkanál) instant kávé
  • 2 evőkanál forró víz (nem forrásban lévő)
  • jégkockák

Elkészítés:

Az instant kávét, a forró vizet és a xylitolt kb. 2 perc alatt, vagyis addig mixeljük, amíg szilárd hab keletkezik belőle. Ezalatt egy shakerben összerázzuk a fehérjeport a tejjel. Előkészítünk két magasabb poharat, mindkettőbe beleteszünk néhány jégkockát, ráöntjük a fehérjével elkevert tejet, majd rákanalazzuk a kávés habot. Fogyasztás előtt a tejbe alaposan keverjük bele a habot, ha úgy tetszik. Voilà, kész is van!

Tápérték 1 kávéban (összesen 2 kávé):

  • Kalória: 154
  • Fehérje: 14 g
  • Szénhidrát: 17 g
  • Zsír: 4 g

Reméljük, hogy e fantasztikus kávéital elkészítését nem halogatod sokáig, és megleped vele magadat vagy a veled egy háztartásban élőket. Ne feledd, ha fitnesz receptünk elnyerte tetszésedet, oszd meg, hogy barátaid is elkészíthessék ezt a finomságot, ha még nem hallottak róla.

Forrás:

gb_logo_energy_hu.jpg

 

Ez a cikk nem PR cikk és nem reklám. A cikk megjelenéséért a forrásként megjelölt jogi személytől nem kaptunk semmilyen anyagi vagy egyéb juttatást.

A bejegyzés trackback címe:

https://attitudonline.blog.hu/api/trackback/id/tr5518456425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása