Hogy néz ki az a reggeli, amely finom és egyben megfelelően el is telít? Mit szólnál a kuszkusz pudinghoz? Az a nagyszerű benne, hogy előre elkészítheted, így másnap reggel csak tálalod egy tányéron vagy felmelegítheted a mikróban és rögtön meg is eheted. A túró, az alma, a fahéj és a mogyoró keveréke segítségével sokkal jobban fogod kezdeni a napot.
Hozzávalók a pudinghoz:
- 350 g alacsony zsírtartalmú tej
- 250 g alacsony zsírtartalmú puha túró
- 200 g kuszkusz
- 30 g vaníliás fehérje
- 3 tojás
- vanília ízű cseppek
- olaj spray a formákhoz
Hozzávalók a töltelékhez:
- 4 kis alma
- fahéj
Hozzávalók a feltéthez:
- juharszirup
- dió
- almaszeletek
Elkészítése:
Első lépésként durván reszeld le az almákat. Keverd össze fahéjjal és hagyd állni öt percig, hogy kijöjjön belőle a felesleges lé. Egy edénybe önts forró tejet a kuszkuszra és fedd le egy fedővel, hogy felszívja a tejet.
Egy másik edényben verd fel a túrót a tojásokkal, a vaníliás ízű cseppekkel és a fehérjével.
Add hozzá a kuszkuszt a túrós keverékhez és ízesítsd meg vanília ízű cseppekkel. Ezután egy tepsit bélelj ki sütőpapírral vagy fújd be olajjal. A tepsi alját töltsd meg a túró felével és a kuszkusz keverékkel. Egyenletesen helyezd el az almákat a tetején (előtte nyomd ki a levet az almából a kezeddel és tedd félre).
Fedd be megint az almás réteget a kuszkusz keverékkel és kend el egyenletesen. Tedd az előkészített pudingot 180 fokos, előmelegített sütőbe 30-40 percre. Amint kész van, oszd el négy felé és tálald.
Majd végül tegyél a tetejére juharszirupot, mogyorót és almaszeleteket és tálald a kész ételt. A maradék almalevet felhígíthatod vízzel. Így finom italt kapsz, ami jól megy a pudinghoz.
GymBeam tipp: A pudingot a ZERO szirupokkal vagy fehérjés jégkrémmel is ízesítheted.
Tápérték | 1 adag feltét nélkül (összesen 4 adag) |
Energia | 391 kcal |
Fehérje | 27 g |
Szénhidrát | 52 g |
Zsír | 7 g |
Rost | 6 g |
Ha szeretsz édeset enni reggelire és szereted még előző nap elkészíteni és elvinni magaddal másnap ebédre, akkor ez számodra a tökéletes választás.
Forrás és képek: GymBeam