Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ATTITŰD

BŐRÜNK TAVASZA

2024. március 26. - Attitűd

A tavasz az újrakezdés ideje, mely jelzi, hogy ideje rendbe tenni lelkünket-testünket, hogy megtisztulva fogadjuk az új beköszöntő időszakot...

borapolas.jpg

Nemcsak a lelkünk, hanem testünk, bőrünk is megérzi a tavaszt, ezért időszerű a „nagytakarítása”, azaz az alapos arctisztítás és a vitaminpótlás. Az egészséges bőr titka egyébként elsősorban nem a csodát ígérő kencékben rejlik, hanem önmagunkban. Ismerni kell bőrtípusunkat, és ennek megfelelően kell megválasztanunk a bőrápolás eljárásait, s az ahhoz használatos készítményeket.

Radírozzuk le a telet!

Az elhalt vagy megvastagodott szarurétegtől bőrradír segítségével szabadulhatunk meg a legegyszerűbben. Bőrtípusának megfelelően mindenki megtalálhatja a maga számára optimális terméket. Figyeljünk arra, hogy az érzékeny helyeken, például a szem körül ne használjunk bőrradírt, ha pedig arcunkon már megjelentek a hajszálértágulatok, akkor válasszunk enyhe hatású készítményt!

Fontos! A radírozásból bőrünk többi részét se hagyjuk ki! A test radírozását mindig nedves bőrön végezzük, azaz fürdés, zuhanyozás közben!

Miután megszabadultunk az elhalt hámsejtektől, bőrünk vérellátása javul, ezért simább, selymesebb lesz!

Űzzük el a piszkot!

Az alapos radírozás után következhet az arctisztítás!

Az arcmosók többsége azonos elv alapján működik: valamilyen zsíros vagy olajos anyagot, illetve a szennyeződéseket leoldó adalékokat tartalmaznak, mégpedig eltérő arányban. Száraz bőrre a zsírdús, illetve hidratálóanyagokban gazdag arctisztító krém, arclemosó használható, míg a zsírosra az átlátszó, antibakteriális lemosók, érzékeny bőrre pedig az illatosítatlan, hipoallergén készítmények ajánlottak.

Ápoljuk a bőrt is!

Arctisztításkor a bőrfelszínről eltávolítjuk a szennyeződéseket, ám eközben sajnos a bőr saját zsírrétegét is. Ezért, miután arcunkat kellően megtisztítottuk, bőrünknek szüksége van egy kis ápolásra, táplálásra, melyhez szintén mindenki megtalálhatja a maga számára megfelelő arcpakolást.

Belső táplálásra

Ahhoz, hogy hibátlan, egészséges arcbőrünk legyen, a mindennapi arcápolás lényeges, de önmagában nem elegendő. Bőrünket belülről is kell táplálnunk!

A bőrápoló szerek sztárvitaminjai az A-vitamin, a béta-karotin, a C- és az E-vitamin.

A bőrfelszínen, helyileg alkalmazott A-vitamin, illetve A-vitamin-hatású vegyületek csökkentik a bőr öregedési tüneteit, mint amilyen a ráncosodás, a barna foltok, a szárazság, beleértve a napfény okozta idő előtti öregedést is.

Tudtad? Az A-vitamin-készítmények nagy része receptköteles!

Az A-vitamin egyes adatok szerint növeli a bőr nedvességtartalmát, lágyságát és simaságát, valamint fényvédő hatása is van. A bőrben az ultraibolya sugárzás hatására keletkezett szabad gyökök károsítják annak szerkezetét. Részben ennek az eredménye a bőr öregedése és a bőrrák keletkezése is. Az E-vitaminnak nagyon fontos szerepe van a szervezetben keletkezett szabad gyökök elleni védelemben.

A belsőleg alkalmazott béta-karotin a szakértők szerint csökkenti a leégés kockázatát, és enyhíti a napfény immunműködésre gyakorolt gátló hatását.

A C-vitamin a bőrápoló termékekben gyakran előfordul. Antioxidáns hatású, és szerepe van a kollagénképzésben, illetve a sebgyógyulásban. Helyileg, a bőrfelszínen adva egyes vizsgálatokban csökkentette a ráncosodást és a napégés súlyosságát.

Bőrradír házilag

Házilag is készíthetünk bőrradírt, ami kímélő, ámde tápláló! Egy evőkanálnyi langyos tejbe dobjunk egy darabka élesztőt, keverjük krémmé, vigyük fel az arcunkra, hagyjuk megszáradni, majd langyos vízzel vattapamaccsal gyengéden mossuk le az arcunkról!

Zsolt

Kép: freepik.com

A bejegyzés trackback címe:

https://attitudonline.blog.hu/api/trackback/id/tr6018353637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása