Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ATTITŰD

HAJÁPOLÁSI TANÁCSOK IGÉNYES FÉRFIAKNAK

2024. június 03. - Attitűd

hajat-moso-ferfi.jpg

A külsejére igazán adó, igényes férfi nem csak az öltözékével vonja magára a figyelmet, hanem az ápolt hajával is. Nem elégszik meg csupán a hajápolási termékek nyújtotta lehetőségekkel, a reggeli tusolásnál kutyafuttában megejtett hajmosással és tudja, hogy egyáltalán nem vonzó a zselétől ragadó hajkorona. Az igényes férfi tisztában van azzal, hogy egy igazán jól formázott, vágott frizura nemcsak keretet ad az arcnak, de kiemeli az előnyösebb arcvonásokat, és egy kis odafigyeléssel és „csalással” a kezdődő kopaszodás jeleit is el lehet tüntetni.

Mire érdemes odafigyelni a hajápolás során?

A rendszeres hajmosásra

A férfiak haja gyorsabban zsírosodik a magasabb tesztoszteron szint miatt, ezért ajánlatos az átlagosnál többször hajat mosniuk, heti 2-3 alkalommal. Az izzadósabbak ennél gyakrabban is megtehetik hiszen nem túl kellemes érzés egy viszkető fejbőr, nem beszélve a fejbőr betegségeiről, ami ezzel járhat.

A rövidhajú férfiak esetében azonban túlzás a mindennapi hajmosás. Ez ugyanis roncsolhatja a hajat.

Hajmosáshoz kifejezetten a férfiaknak kifejlesztett samponokat kell használni, vagy valamilyen Ph-semleges készítményt. Ha hajlamosak vagyunk a korpásodásra és/vagy a hajhullásra, keressünk olyat, amelyet kimondottan erre a problematikára fejlesztettek ki.

A férfiak nagy többsége nem használ balzsamot, pedig ezt sem kifejezetten a nőknek találták ki. Serkenti a hajnövekedést a hajmosást követő balzsamozás és a fejbőr masszírozása. Aki minden nap mos hajat, annak kihagyhatatlan.

A fejbőr ápolására

Sok férfi nem törődik a fejbőrével. Ne feledjük, hogy a hajhagymák a fejbőrben vannak, és ha nem kapnak kellő figyelmet és ápolást, azt könnyen a hajszálak sínylik meg. Szerezzünk be olyan terméket, ami eltávolítja a felesleges faggyút a fejbőrünkről. Ezek a főleg mélytisztító készítmények jojobát és szalicilsavat tartalmaznak, felfrissítik a bőrt és ápolják a hajhagymákat.

A 2in1 termékekre

Minden fodrász egyöntetűen állítja, hogy a kettő az egyben sampon és balzsam a legnagyobb hülyeség a világon. Sajnos, sokan nem magyarázzák el, hogy miért. A megfelelő hajtisztításhoz első körben kell a sampon, ami kinyitja a hajszálak kutikuláit, hogy a mélyen lévő szennyeződés távozzon a hajból. Azért szükséges a sampon mellett balzsamot is használni, mert nem csak ápolja a hajat, de visszazárja a kutikulákat a tisztítás után. Ez ezért nagyon fontos, mert ha nyitva maradnak, akkor sokkal sérülékenyebbé válnak a hajszálak. Kiszáradnak, töredeznek és fénytelenek lesznek és a forró levegővel való szárítás tetézi a bajokat. Éppen ezért nem szabad a kettő az egyben samponokat használni, mert képtelenség rendesen megtisztítani a hajszálakat a szennyeződésektől.

A kevesebb néha több – a hajformázó termékekből is

Hajformázóból se jó túlontúl sokat használni, ahogy kölniből sem, hiszen nem attól lesz jobb hajunk, ha fél tubus zselét kenünk rá naponta. Ettől nemcsak kezelhetetlenebb lesz a frizura, de olyan hatást is kelt, mintha csöpögne belőle a zsír. Persze tudjuk, hogy a vizes hatású haj divatos, de azért figyeljünk oda a mennyiségre.

kopaszodas.jpg

Ha túl sok hajszál tűnik el a lefolyóban

A korpásodás mellett a másik súlyos probléma, ami gyakran érinti a férfiakat, az a hajhullás, és az ebből adódó kopaszodás, melyet elsősorban a gének befolyásolnak, és csak másodsorban a táplálkozás és az életvitel. Azok a férfiak, akiknek az édesapjuk haja hamarabb őszült vagy kopaszodott, nagy valószínűséggel az átlagnál hamarabb szembesülnek majd ezekkel a problémákkal.

Ha androgén jellegű, azaz nemi hormon alapú hajhullással van dolgunk, nem tehetünk sokat ellene, de mindenképpen fontos a kiegyensúlyozott és változatos étrend, az elegendő vitamin-, nyomelem- és folyadékbevitel.

A dohányzás ebben az esetben is káros, hiszen egyes tudósok úgy gondolják, hogy a cigiben található mérgező vegyszerek kárt tehetnek a hajtüszők DNS-ében.

A gyakori korpásodásra

A férfiaknál a leggyakoribb hajprobléma – a hajhullás mellett – a korpásodás. A korpásodásnak több oka is lehet, például genetikai rendellenesség, nem megfelelő és rendszertelen hajmosás, időjárás változás, stressz, fáradtság, zsíros bőr, rendszeres sapkaviselés, aminek az anyaga nem engedi kellően szellőzni a fejbőrt, vagy a hajformázó termékek túl nagy mennyiségben való használata. A korpásodás hátterében állhat még gombás fertőzés, pikkelysömör, de allergia is, amit akár egy új termék használata is kiválthat.

Korpásodásra leggyakrabban cink és szelén-szulfid tartalmú samponokat szoktak ajánlani a fodrászok, mert ezek gátolják a fejbőr sejtjeinek az osztódását, míg a kén és szalicilsav tartalmúak a bőrpikkelyek fellazításában jelentősek.

Ha állandósulni látszik a probléma, és semmilyen termék sem segít, érdemes felkeresni egy bőrgyógyászt, aki majd megállapítja, hogy mi állhat a probléma hátterében, és ezután könnyebb lesz megtalálni a leghatékonyabb megoldást.

Az otthoni hajvágásra

A férfiak többsége egész rövid hajat hord, ennek levágása és formára igazítása már otthon sem jelent gondot. Időt és pénzt takaríthatunk meg, ha ezt az egyszerű műveletet valamelyik családtagunk végzi – haladók saját magunknak is csinálhatják. A megfelelő végeredmény eléréséhez a legfontosabb eszköz egy jó minőségű hajvágó készülék, amit bármikor előkaphatunk.

Zsolt

Forrásanyagok és képek: internet

A bejegyzés trackback címe:

https://attitudonline.blog.hu/api/trackback/id/tr1618420445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása