Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ATTITŰD

BECSENGETTEK – TUTI TIPPEK, HOGY SZÉP ÉLMÉNYEKKEL INDULJUN AZ ÚJABB ISKOLAÉV

2024. szeptember 01. - Attitűd

iskolas-gyermek-az-apukaival-lecket-csinalnak.jpg

Az iskola beindul, a mindennapok pedig teljesen megváltoznak. Az egész napos játékot felváltja a tanulás és a leckeírás. Most ahhoz szeretnénk pár tippet adni, hogyan tudunk segíteni a gyerkőcöknek, hogy könnyebben és jókedvűen kezdjenek bele az újabb iskolaévbe.

Ne gyakoroljunk nyomást!

Az iskola sok gyerekben félelmet kelt, ami teljesen normális, hiszen nem tudják, hogy idén pontosan mi vár rájuk, vagy hogy épp ki lesz a tanáruk. Épp ezért kerüljük az olyan kérdéseket, hogy „izgulsz-e?” vagy „várod-e már a sulit?”, ugyanis ezektől csak még idegesebbek lesznek. Főleg a félénkebb gyerekeknek esik eleinte nehezükre, hogy visszaszokjanak az iskolai környezetbe, de ettől nem kell megijednünk, hiszen rövid időn belül ismét visszarázódnak, és újra élvezik az osztálytársakkal eltöltött időt.

Tanuljuk meg elengedni a gyermekünket!

Nem csak a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek is nehéz ez az időszak, hiszen nekünk is újra meg kell tanulnunk elengedni őket. Rendkívül fontos, hogy ezt sose éreztessük velük, hiszen úgy csak tovább nehezítjük a helyzetüket.

Hallgassuk meg és támogassuk a gyermekünket!

Ha látjuk a gyerkőcünkön, hogy valami bántja vagy nagyon feszült, akkor beszélgessünk vele a félelmeiről és az aggodalmairól. Annak ellenére, hogy nem mindig tudjuk teljes mértékben megérteni fenntartásait, vegyük komolyan azokat! Ezen kívül próbáljunk minél több pozitív élményt összekötni az iskolával. Mesélhetünk nekik a saját pozitív tapasztalatainkról és emlékeinkről, így máris jobb érzéssel zárul a beszélgetés. Az is rettentő fontos, hogy elegendő időt szánjunk erre a beszélgetésre, és figyeljünk a gyerkőc mondanivalójára. Mi maradjunk lazák, ne idegeskedjünk, hiszen a gyerekek ezt azonnal érzik, amitől ők is feszültek lesznek.

Beszéljünk az iskola előnyeiről

Vázoljuk fel a gyerkőcnek az iskola és az új társaság előnyeit, milyen jó és élvezetes új embereket megismerni, a szünetben közösen játszani, sokat olvasni, énekelni, és még sok más olyan dolgot csinálni, ami rendkívül szórakoztató.

Közös vásárlás

A shoppingolás egy laza program, ami jó hangulatban telik, épp ezért ajánlott az új tanévhez szükséges eszközöket is a gyerekekkel együtt megvásárolni. Erre is szánjunk időt, akár egy teljes napot. Kössük össze egy közös ebéddel vagy sütizéssel, a lényeg, hogy mindenki érezze jól magát. Amikor pedig az iskolában ülve rápillantanak az egyik új szerzeményükre, biztosan ez a szép nap jut majd az eszükbe.

Nyitókép: freepik.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://attitudonline.blog.hu/api/trackback/id/tr5518479699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása