Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ATTITŰD

BIKÁK, MACIK, VADÁSZOK...

2024. március 12. - Attitűd

Nem újdonság, hogy az interneten semmi sem az, aminek látszik. Az online társkeresőkre ez az állítás hatványozottan igaz.

fiatal-ferfi-notebookkal.jpg

Miután eltöltöttél egy kis időt valamelyik oldalon vagy applikációban, biztosan rájöttél, hogy vannak olyan melegek, akik viselkedés, magatartás szerint egy skatulyába helyezhetők a hasonszőrűekkel. Az internet segítségével készítettem egy típusokat felsoroló kis leírást, persze sztereotípiákat nem mellőzve. Sokakra rá lehet ismerni, amennyi komolytalanság talán éppen annyi komolyság van emögött.

Nézzük hát, mi mindennel kell szembenéznünk, ha az interneten próbáljuk megtalálni azt a bizonyos nagy Ő-t.

A képtelen

A rengeteg fénykép nélküli profil láttán mindig felmerül a jogos kérdés: „Hogy a fenébe akar így valaki ismerkedni?” A profilok tulajdonosainak egy része tényleg úgy gondolja, hogy a „nem merem magam felvállalni” kifogás bárkit is meg fog hatni. Ők később vagy belátják, hogy arc nélkül nincs esélyük ismerkedni, és feltesznek magukról képeket vagy törlik a profiljukat. Vannak olyanok, akiknek van képük, de csak azzal osztják meg, akit ők „méltónak találnak rá”.

Kép nélküliek – de nem minden esetben – a parkolópályás profilok is. Ezeknek a tulajdonosai ugyan párkapcsolatban élnek, hébe-hóba – vagy rendszeresen – bejelentkeznek az oldalon.

Kép nélküliek a kíváncsiskodók is, akik nem éppen jó szándékkal jelentkeznek be egy ilyen oldalra. Rákeresnek, hogy a környezetükből vannak-e fent ismerősök, az így megszerzett információkkal pedig kényük-kedvük szerint járnak el.

A félős

A képtelen egyik alkategóriája. Saját maga sem tudja, hogy mit akar, levelezget, de nem lép semmit. Élőben szinte lehetetlen találkozni vele.

felos-pasi.jpg

A gyűjtő

Vannak olyan felhasználók, akinek miután elküldtünk pár képet, tovább már nem mutatnak érdeklődést irányunkba. Nekik nem éppen a kinézetünkkel van bajuk, hanem egyszerűen csak a képeink kellenek neki, s nem pedig az ismerkedés.

Egy jó tanács: Soha ne készítsünk magunkról olyan képeket, melyeken egyszerre látszik az arcunk és a seggünk/farkunk. Tényleg soha!!! Az ilyen képek nem visznek előre minket a párkeresésben, ellenben szép karriert futhatunk be velük a pornóoldalakon. Ha valaki kíváncsi, hogy mi van a gatyánkban, az élőben megnézheti.

A személyiségtolvaj

A gyűjtőkön belül abba az alkategóriába tartozik, aki nem csak elmenti a képeinket, hanem más oldalakon regisztrál is velük. Ehhez még intim képekre sincs szüksége, megelégszik a közösségi oldalainkra feltett képeinkkel is. Fő motivációja, hogy nem tartja magát elég attraktívnak ahhoz, hogy bepasizzon – partnert azonban ezzel a módszerrel sem fog találni. Unatkozik, szórakoztat, hiteget, képeket csal ki másoktól. Másik motivációja a bosszúhadjárat.

A társkereső oldalak üzemeltetői törlik a kamu profilokat, ha jelezzük feléjük. A személyes adatokkal való visszaélés bűncselekménynek minősül, így nyugodtan tehetünk rendőrségi feljelentést.

A vadász

Létezik belőle aktív és passzív. Egyetlen mozgatórugója a szex, és semmi más.

A szűz

Igazi se fiú, se lány, de ha már választania kell, inkább az utóbbi. Általában passzív, ártatlan szűz „kislány”. Igazából azonban a világ kurvája, de kezdőnek próbálja eladni magát, annak ellenére, hogy évek óta hirdet valamelyik – vagy mindegyik – ismerkedési oldalon. Viselkedése, mozgása, haja, arca, hangszíne, úgy nagyjából minden ami vele kapcsolatos arról ordít, hogy köcsög.

A bika

Igazi aktív, és ezt próbálja fitogtatni is. El is hiszed neki mindaddig, míg nem találkoztok, aztán rájössz, hogy egy senkiházi jelentéktelen alak.

izmos-pasi.jpg

Az izmoska

Fiatal vékony fiú, kockahassal. Általában aktívnak vallja magát, de sokszor még ő maga sem tudja. Belőle még sok minden lehet, de a komoly kapcsolattól távol áll, ha azt is szeretne keresni. Előtte még hosszú út áll, hogy megállapodjon egyszer.

A pofátlan

Nem érdekli a kinézete, vagy nincs vele tisztában. A tőle nagyságrendekkel jobb kaliberűeknek ír, és felháborodik, ha nem kap választ, vagy elutasítják.

A rendes

Kevesen tartoznak ehhez a csoporthoz, velük érdemes kezdeni. Átlagos vagy jó kinézet jellemzi őket, néha még szerények is. Sajnos könnyű őket megbántani és utána csalódottak lesznek.

A mackó

Általában kedves, vicces egyén. Sajnos a testük miatt nagyon kevesen nézik meg őket, de vannak akik éppen rájuk buknak. Jó társak lehetnek az életben.

maci.jpg

A csalódott

Feladja és nem lép be többet, talán pár hónap múlva újra próbálkozik.

A sértődött

Az ő profiljában van ugyan szöveg, de ott azt olvasni, hogy a világ vérig sértette. Ócsárol, panaszkodik, hisztizik. Személyes támadásként éli meg a „nem egymást keressük” szövegű, mindenféle minősítést nélkülöző, semleges lezárást és az elköszönést is.

A művész

Ő akkora individuum és művész, hogy simán csak egy YouTube-linket oszt meg, amin valamilyen spirituális vagy éppen aktuális hipszter zene szól, esetleg egy idézet egy kommersz megmondóembertől, vagy egy soha nem hallott gurutól. Vele sem vagyunk előrébb és nagy az esélye annak, hogy válaszolni sem fog, mert simán egy másik síkon mozog.

A gügyögő

Ezzel a fajtával már volt „szerencsém” találkozni. Ő az, aki a harmadik mondat után becéz, ismer, „szívem”-nek szólít, aggódik a másikért és arról érdeklődik, hogy van. Pánikba esik, ha nem válaszolnak neki egy órán belül, és zokogni kezd, ha egy napig a másik nincs online.

A tappancsoló

Ehhez a fajtához is volt már szerencsém. Nyom egy tappancsot minden szöveg mellőzésével. Elvárja, hogy a másik fél lépjen. Kedves tappancsoló, csak szeretnék élni a lehetőséggel, és felvilágosítani Téged, hogy a másik fél – ha normális – nem fog lépni.

A harmadikat keresünk

Vele is elég gyakran összefutni a társkereső oldalakon. Vannak párok, akik nem régóta vannak együtt, s ki akarnak próbálni valami újat, ki akarják élni a fantáziájukat. Vannak olyan párok is, akik már hosszabb ideje vannak együtt, s fel akarják dobni az unalmas szexuális életüket.

Ha belemész az ilyen kalandba, jó átgondolni, mert ennek is lehetnek következményei. Ha Te vagy a harmadik, könnyen megeshet, hogy Te leszel az oka, a pár kapcsolatának a széthullásának – szerelmes lesz beléd az egyik, vagy mindkettő, vagy Te leszel szerelmes valamelyik félbe. Azt hiszem, hogy a féltékenység szülte jeleneteknek Te sem akarsz a résztvevője vagy elkövetője lenni.

A fétis imádó

Könnyen felismerhető: a profilképén bőrszerkót, egyenruhát, álarcot stb. visel.

borszerkos-pasi.jpg

A zaklató

Gyakran megesik, hogy a „szerelem első látásra” nem mindig kölcsönös. Ha valaki nem jön be nekünk, nyugodtan írjuk ezt meg neki. A többség el szokta fogadni, és további sok sikert kívánnak. Sajnos akadnak kivételek. A harmadik „De miért nem?” üzenetre természetesen már nem kell válaszolnunk. Akár le is tilthatjuk az illetőt. Egyesek ilyenkor új néven regisztrálnak, csak hogy kapcsolatba léphessenek velünk.

Ellenük úgy védekezhetünk, ha figyelmen kívül hagyjuk őket, a leveleiket pedig olvasatlanul töröljük. Idővel fel szokták adni. Ha nem, akkor jelezzük az oldal üzemeltetőjének. Amennyiben a zaklató az interneten kívül is ránk száll, forduljunk a rendőrséghez.

Az escort

Ő az, aki pénzért cserébe kínálja szexuális szolgáltatásait, s nem csak az erre kijelölt profilján, hanem a személyesen is. Azt hiszem, tovább részletezni nem kell. Előbb-utóbb mindenki kap ilyen jellegű ajánlatokat. Sokan előre kiírják a személyes profiljukra, hogy ilyen jellegű üzeneteket nem szeretnének kapni, de sok esetben ennek nem sok az értelme.

Tolvajok, erőszaktevők, emberrablók, gyilkosok stb.

Elég kicsi a valószínűsége, hogy társkeresés közben sorozatgyilkosba botlunk, de sajnos volt már erre példa, a lopások pedig egyáltalán nem ritkák.

Védekezés ellenük: Ne legyél hülye!!! Egyetlen kaland sem ér meg annyit, hogy testi épségedet veszélyeztesd miatta! Az első randit mindig nyilvános helyre beszéljétek meg, ne menj fel idegenek lakására, ne szállj be idegenek autójába, ne játssz kikötözős szexet idegenekkel elhagyott gyárépületekben stb. Ha anyukád nem tanította volna ezt meg neked, akkor én most szóltam!

Nagyon remélem, hogy a felsorolással senki kedvét sem vettem el az ismerkedéstől, és kívánom, hogy mindenki találja meg a számára legideálisabb partnerét!

Zsolt

Képek: freepik.com; 3. és 4. kép: módosítás © attitudonline.blog.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://attitudonline.blog.hu/api/trackback/id/tr118352325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása