Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ATTITŰD

ALLERGIÁK, AMELYEK MEGLEPHETNEK BENNÜNKET AZ ÁGYBAN

2024. július 04. - Attitűd

ferfi-agyban-ijedt.jpg

Az allergiás reakciók bármikor átléphetik a hálószoba küszöbét, és beférkőzhetnek az ágyunkba. A mai cikkünkben bemutatjuk, milyen allergiás reakciókkal küzdünk leggyakrabban az ágyban.

Síkosító allergia

A kellemetlen érzés a síkosító használata után nem számít különösnek. A konkurencia harc folyamatosan arra készteti a versengő vállalatokat, hogy újísanak a termékeiken és újabbakat dobjanak a piacra. Ezért olyan alapanyagokat adnak a készítményeikhez, amelyek megkülönböztetik azt más tucattermékektől. Ez a hajsza az ügyfelekért és a magas eladási számokért azonban nem mindig ér jól véget. Az összetevőben található új alkotóelemek ugyanis nem mindig kedveznek a nyálkahártyának.

A leggyakoribb tünetek az égés, viszketés, csípés, enyhe duzzanat, túlérzékenység. Néhány órával később az irritáció a húgycső, a húgyhólyag vagy a húgyvezetékek gyulladását okozhatja...

Ha égő érzést tapasztalsz, öblítsd le a helyet langyos vízzel, és várj, amíg a kellemetlen érzés eltűnik. Jobb, ha semmivel sem kened be vagy kezeled az érintett felületet, engedd, hogy szervezeted egyedül birkózzon meg az idegen anyaggal. Ezután ellenőrizd a síkosítót összetételét.sikositok.jpg

Valószínűleg az alábbi anyagok valamelyike okozza a problémát:

Parabének

Vagy ha a terméken csak az angolul szerepel az összetétel, keresd a paraben/s szót. A tartósítószerek ezen csoportja az etil-parabén, metil-parabén, propil-parabén, izopropil-parabén, butil-parabén és izobutil-parabén címszó alatt is rejtőzhet. Időnként a parabének rövidítése E214 vagy E126.

Ezek olyan anyagok, amelyeket manapság a kozmetikumokban, a gyógyszeriparban és ráadásul még az élelmiszeriparban is általánosságban használnak, és bár a testünk már kezdi megszokni őket, egyes emberekben allergiás reakciókat okozhatnak. Kutatók szerint a parabének megbontják a hormonális rendszert, mivel túl sok női nemi hormont, azaz ösztrogént tartalmaznak.

Szerencsére ma már rengeteg olyan termék található a piacon, amelyek paraben free-ként vannak jelölve, tehát nem tartalmazzák ezeket az anyagokat. A megfelelő síkosító keresésekor azt javasoljuk, hogy figyelmesen olvasd el az összetételt, és olyan termékeket keress, amelyeknek a gyártója kerüli a parabéneket. Ezekl főleg a bio megjelöléseket tartalmazzák.

Glicerin

A glicerin vagy glicerol egy olyan vegyi anyag, ami az alkoholos erjedés melléktermékeként képződik. A síkosítók mellett megtalálható még a kozmetikumokban is – szérumokban, krémekben. A kozmetikumokban gyakran használják más anyagok keverékeként, amelyekkel hidratáló és lágyító alapot képeznek.

A glicerin nagyon mérgező az emberekre, és a termékek összetételében megjelenhető százalékos részt az európai normák szabályozzák. Már kis adagja is fejfájást vagy gyomorpanaszokat okoz. Nagyobb adag a máj megbetegedét okozza. Az érzékenyebb személyeknél a nyálkahártyával érintkezve azonnali allergiás reakció léphet fel.

Szacharidok

A szacharidokat vagy cukrokat valószínűleg nem kell külön bemutatni. Magas koncentrációban megtalálhatod őket az ízesített síkosítókban.

Néhány ember viszonylag nehezen viseli el a mesterségesen létrehozott szacharidok magas koncentrációját a nyálkahártyán. Égető és csípős érzést okoz. A bőr felszívja magába ezt az anyagot, és a szervezet nem képes megbirkózni vele.

Ezért problémák esetén jobb, ha csak simán egy tiszta síkosítót választaz, mindenféle szín, illat és íz nélkül.

Alkohol

Ez az összetevő nem okoz allergiát a szó szoros értelmében. Inkább a test egy olyan reakciót vált ki, ami szemmel láthatóan az allergiás reakcióhoz társul.

Manapság az alkoholt nemcsak a vegyes italokhoz adják hozzá, hanem a kozmetikumokban is egyre gyakrabban találkozunk vele. Antiszeptikus és fertőtlenítő hatással rendelkezik, ami azt jelenti, hogy elősegíti a baktériumok elpusztítását. Néhány síkosító tartalmazhat melléktermékként alkoholt is, amely (paradox módon, mivel síkosítóról beszélünk) a nyálkahártyával érintkezve kiszáradáshoz vezethet.

Ennek köszönhetően egyre gyakrabban kell alkalmazni a síkosítót, és a közösülés vége után a bőr nem tudja eldönteni, hogy valójában mit érez. Ennek eredményeként irritáció, kipirosodás és kellemetlen érzést tapasztalhatsz az ágyékodban.

Ha nincs kedved kinyomozni, hogy melyik adalékanyag ellen lázad a tested, válassz olyan vízbázisú síkosítót, aminek az állaga enyhén folyékony, színtelen és nincs semmilyen szaga.

Allergia a spermára

A férfi ejakulátummal szembeni allergia nem kellemes. Az érintett férfiak influenzaszerű tüneteket mutatnak: lázasodnak, folyik az orruk, erős fáradtságot éreznek és ég a szemük. A tünetek akár egy hétig is fennállhatnak.

sperma.jpg

A spermaallergia nem csak az anális szex kérdéskörébe tartozik. Az ejakulátumban levő anyagokra reagáló nyálkahártya a szájban is megtalálható, és általában akkor, ha a férfinak anális közösülés után problémái akadnak, az orális szex sem lesz problémamentes.

Ebben az esetben a tünetek hasonlóak bármely más allergiás reakcióhoz. Megduzzad a torok, nehézzé válik a légzés, a gégecső szűkül. A reakció súlyossága mindenkinél eltérő lehet. Amíg egyeseknek csak kapar a torka, addig másoknak az állapota annyira komplikálttá válhat, hogy veszélybe kerülhet az élete, és azonnali orvosi ellátásra van szüksége. A férfi ejakulátumra való allergiát az allergológus erősítheti meg. Addig is csak óvszer használatával együtt add át magad bármilyen szexuális játéknak.

Latexallergia

Bár általánosságban a számok azt mutatják, hogy a lakosságnak csak az 1-2%-a szenved latexallergiában, szakemberek úgy gondolják, hogy ez a szám magasabb. A latexallergia okozója a kaucsuk, pontosabban a kaucsukgumi, amiből a latex készül. A latexet az allergén fő bűnöseként lehet azonosítani, mivel a kaucsukfa levéről vagy tejéről van szó.

latexallergia.jpg

Ez az allergén a nyálkahártyán keresztül jut a testbe. A test nem csak az óvszerrel való közösülés során van kitéve ennek az allergénnek. A háztartásban sok olyan tárgy található, amelyeket latexból készültek. A latexallergia diagnosztizálása után ezeket le kell cserélni egy másik alternatívára, kerülni kell az ilyen tárgyakkal való érintkezést. Az, hogy van-e latexallergiád, az allergológus erősítheti/cáfolhatja meg.

A latexallergia tünetei: viszketés vagy az égető érzés a latexxel érintkező bőrfelületen.

Az ágyban könnyen és egyszerűen elkerülheted a latexallergiát. Megoldás a latexmentes óvszer használata. Szerencsére manapság már sok latexmentes óvszer található a piacon, és ugyanolyan védelmet nyújtanak a szexuális úton terjedő betegségek ellen, mint a hagyományos latex óvszerek.

Képek: freepik.com

A bejegyzés trackback címe:

https://attitudonline.blog.hu/api/trackback/id/tr3718440613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása